Top goedkoopste auto's ter wereld

In onderstaand artikel worden de top 10 goedkoopste auto's ter wereld besproken. Alle auto's op deze lijst kosten minder dan € 10.000. Dit betekent dat je voor minder dan € 10.000 een auto kan kopen die je normaal gesproken voor veel meer geld zou moeten kopen. Er zijn veel verschillende soorten auto's op deze lijst, dus er is voor ieder wat wils. Of je nu op zoek bent naar een kleine stadsauto of een grote SUV, er is vast een auto op deze lijst die aan al je wensen voldoet.

Tata Nano

De Nano is een kleine hatchback die werd ontwikkeld door de Indiase autofabrikant Tata Motors. Het is de goedkoopste auto ter wereld en werd in 2008 gelanceerd. Het doel van het bedrijf was om een auto te maken die betaalbaar zou zijn voor de groeiende middenklasse in India. In 2009 won de Nano de Indian Car of the Year-award. Het bedrijf heeft sinds de lancering van de auto verschillende versies van de Nano uitgebracht, waaronder een elektrische versie. In 2014 werd de productie van de Nano stopgezet.

Dacia Sandero

De is een kleine wagen die sinds 2007 door het Roemeense automerk Dacia wordt gebouwd. Het is een goedkope auto en daarom erg populair onder mensen die op zoek zijn naar een betaalbare wagen. De Sandero is verkrijgbaar met verschillende motoren, maar de meeste mensen kiezen voor de 1.2 liter benzinemotor. Dit is een fijne motor voor stadsritten en korte afstanden, maar hij is ook krachtig genoeg voor langere ritten. De Sandero is een mooie, betaalbare wagen die erg veel waar voor je geld biedt.

Chevrolet Spark

De is een kleine, compacte auto die perfect is voor stadsritten. Het is een van de goedkoopste auto's ter wereld en is daarom een populaire keuze onder budgetbewuste kopers. De auto heeft een eenvoudig design en een kleine motor, maar biedt toch genoeg ruimte voor vier personen. Het is een ideaal vervoermiddel voor korte ritten, maar kan ook prima gebruikt worden voor langere afstanden. De is een betrouwbare, zuinige auto met een scherpe prijs, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor veel mensen.

Hyundai i10

De is een kleine hatchback die sinds 2007 geproduceerd wordt door het Zuid-Koreaanse automerk Hyundai. In India is de een van de populairste auto's en wordt hij vaak vergeleken met de Maruti Suzuki Wagon R. In Europa en Azië is de i10 eveneens populair en is hij in sommige landen de best verkochte Hyundai. In Nederland is de de op twee na best verkochte Hyundai. De is een zeer compacte auto, maar toch ruim van binnen. Het is een fijne stadsauto die gemakkelijk in te parkeren is en zeer wendbaar is. Ook rijdt hij soepel en is de motor stil. De is een zeer betaalbare auto en daarom is hij erg populair onder jongeren en studenten.

Kia Picanto

Kia is een Zuid-Koreaanse automerk dat in 1944 is opgericht. Het merk maakt zowel auto’s, motoren als scooters. De Kia Picanto is een kleine stadsauto en is daarmee een van de goedkoopste auto’s ter wereld. De Kia Picanto is verkrijgbaar vanaf € 8.790. De auto heeft een zuinige benzinemotor en is daardoor erg geschikt voor stadsrijden. De Kia Picanto is een fijne auto voor dagelijks gebruik en is daarnaast ook nog eens erg betaalbaar.

Plan du site